+31 (0)162 510 004
sales@hatechgas.com

PID meter huren

De mogelijkheden om een PID meter te huren

Gasdetectiehuren.nl biedt iedereen die wil detecteren of een werkomgeving veilig is, de mogelijkheid om een betaalbare en hoogstaande PID meter te huren. Of u nu een groot bedrijf of klein familiebedrijf bent, door ons advies op maat, is het voor iedereen interessant om bij ons een PID detector te huren.

Gasdetectiehuren.nl is onderdeel van Hatech Gasdetectie. Hatech Gasdetectie heeft al jarenlang ervaring in het meten van brandbare gassen, giftige gassen en zuurstof met zowel draagbare als vast-opgestelde PID meters. Hatech levert een breed assortiment verhuur van PID meters aan met hoogwaardige kwaliteit en is al jarenlang een betrouwbare partner binnen de markt. U bent daarom bij Gasdetectiehuren.nl in goede handen. Wij kunnen u met onze expertise de beste detectie oplossing bieden wanneer het gaat over PID meter huren.

Welke PID detectoren zijn er allemaal te huur?

Een PID detector is een Photo Ionisatie Detector. Deze detecteert continu de aanwezige concentratie van vluchtige organische componenten (VOC’s), toxische gassen en/of dampen uitgedrukt in Parts Per Million (PPM). Enkele voorbeelden van VOC’s zijn:

 • Acetaldehyde
 • Benzeen
 • Ethanol
 • Hexaan
 • Pentaan
 • Vinylchloride

Echter detecteert een PID meter niet stof specifiek, alle VOC’s in het te meten gasmonster worden weergegeven als één gezamenlijke waarden op de display van de PID detector. PID meter of PID detector zijn veel gebruikte termen in de gasdetectiebranche. Voor iedere individuele VOC zijn wettelijk bepaalde blootstellingslimieten vastgesteld, ook wel grenswaarden genoemd. Om te controleren of er wordt voldaan aan de wettelijke grenswaarden heeft u een detector nodig. Een PID detector huren kan dan erg interessant zijn wanneer u niet meteen tot koop over wilt gaan. In ons assortiment vindt u meerdere PID meters te huur  die uitermate geschikt zijn voor het uitvoeren van veiligheidsmetingen:

ION SCIENCE:

          

Tiger                                    Tiger Select                   CUB

 

Wij zijn exclusief voor een aantal merken uit Nederland en zijn de enige die PID meter huur in Nederland mogen aanbieden. Deze hoogwaardige kwaliteitsproducten vindt u alleen bij Gasdetectiehuren.nl dat onderdeel uitmaakt van Hatech gasdetectie. Uniek maakt ons ook dat we acht merken uit de gasdetectie markt vertegenwoordigen. U kunt dus uit een breed portfolio aan PID meters huren die bij uw behoefte past om zo tot de beste PID detectie oplossing te komen.

Heeft u interesse in een van onze andere singlegas detectie apparatuur? Bekijk dan onderstaand aanbod van single gas producten die wij ook nog verhuren:

De mogelijkheden om een pidmeter te huren.

 • De uitleentermijn bedraagt minimaal één week. Het is niet mogelijk om ons materiaal voor een korter termijn te huren. Er is geen maximaal uitleentermijn.
  Voorafgaand aan de huur wordt het uitleentermijn vastgelegd. Raadzaam is wel, dat als u ons apparatuur langer dan vier maanden nodig heeft, de optie tot koop te overwegen.
 • De PID detector wordt gereinigd en gekalibreerd naar u toegezonden. U ontvangt ook een kalibratierapport (certificaat). Als u ons toestel langer dan één jaar huurt, raden wij u aan het apparaat opnieuw te kalibreren. Dit wordt door ons kosteloos gedaan op onze locatie.
 • Na het uitleentermijn, wordt het apparatuur naar ons retour gestuurd. Het toestel wordt getest en nagekeken op werking. Als alles naar behoren functioneert, wordt de verhuurovereenkomst beëindigd.
 • Het is raadzaam, altijd contact met ons op te nemen als de PID meter door omstandigheden defect raakt. We gaan dan samen met u achterhalen wat de oorzaak van het defect is.
 • U heeft geen expliciete training nodig om een PID meter te gebruiken.
 • Voor bedrijven die de eerste keer een PID detector huren en er nog weinig kennis van hebben, bieden wij de mogelijkheid om het product bij onze locatie op te halen. Hier kunnen wij u dan van een informatieve uitleg voorzien. Is ophalen geen optie, dan kunnen we u via een online Zoom meeting instrueren.
 • Alle apparaten worden geleverd met een handleiding. Heeft u vragen over het gebruik van een toestel, kunt u altijd contact met ons opnemen.
 • Gedurende het uitleentermijn geniet u van ons onbeperkt support en staat ons team voor al uw vragen of opmerkingen paraat.
 • Als u een PID meter bij ons huurt, wordt er geen borg gevraagd. U stuurt ons een order, wij verwerken deze order en sturen vervolgens een factuur.
 • Als materiaal bij ons wordt opgehaald, bestaat ook de mogelijkheid om een order contant te voldoen.
 • Heeft u een aanvraag over een grote hoeveelheid PID detectoren? In samenspraak met u kijken we graag naar de speciale tarieven die u hiervoor kunt krijgen.
 • We verzenden niet alleen binnen Nederland. Bedrijven in België en Duitsland kunnen ook gebruik maken van ons aanbod en onze service.

De voordelen en nadelen van PID detector verhuur

We hebben voor u alle voordelen van PID detector verhuur op een rijtje gezet:

 • Het grote voordeel van PID detector huren is dat u de PID meter niet hoeft aan te schaffen als u het apparaat niet regelmatig nodig heeft.
 • U ontvangt een goed werkende PID detector die voorzien is van kalibratie.
 • U geniet van kostenspreiding, omdat u iedere maand een PID meter verhuur factuur ontvangt in plaats van een groot aanschafbedrag. U hoeft dus geen grote investering te doen.
 • Onze PID meters zijn direct leverbaar voor verhuur.
 • Een PID meter huren is voor iedereen interessant die op korte termijn of ad hoc toestellen nodig heeft.
 • Als u nog niet zeker weet of u een PID detector wilt aanschaffen, is huren een goede mogelijkheid om dit te testen. Upsell tot koop bestaat tot de mogelijkheden.

Wat zijn de nadelen van een PID meter huren?

 • Als de huurperiode van een PID detector voor een langere tijd betreft, kan het voor u nadelig in de kosten zijn. We bekijken dan graag met u of de optie tot koop tot uw mogelijkheden behoort.
 • Als u een grote hoeveelheid PID meters nodig heeft, kan het voorkomen dat we niet alles op voorraad hebben. Wij streven ernaar om al onze verhuur opdrachten binnen 2 dagen te kunnen versturen, zodat u snel aan de slag kan.

Kies Gasdetectiehuren.nl voor de huur van een PID meter!

Veiligheid staat boven alles. Daarom vinden wij het essentieel om alleen A-kwaliteit PID meters aan te bieden. Uw persoonlijke bescherming willen wij hiermee garanderen. Voordat onze PID detectoren de deur uitgaan wordt het materiaal nagekeken en gekalibreerd door ons gecertificeerd personeel. Bij twijfel aan de werking van een gasdetectie apparaat, zal deze niet in de verhuur gaan.

Wij leveren alleen betrouwbare PID detectoren voor de verhuur aan van leveranciers die al jarenlang in dit vakgebied bedrijvig zijn. Omdat gasdetectiehuren.nl  een onderdeel is van Hatech Gasdetectie, vinden we het behoud van onze goede naam net zo belangrijk als uw veiligheid.

Wilt u een kwalitatieve PID meter huren? Dan bent u bij Gasdetectiehuren.nl aan het juiste adres. Wij denken binnen uw behoeften en budget, waarna wij u de oplossing op maat kunnen leveren. Vul hier uw aanvraagformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.